Εκεί που ο ρομαντισμός συναντά την ειρηνοφόρα ελιά και το γαλάζιο του Μεσσηνιακού κόλπου θα βρείτε τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα "Αίολος".   Σας περιμένουμε.

 

Η Στούπα είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό της Μεσσηνιακής Μάνης, που βρίσκεται 45 χλμ. ανατολικά από την πόλη της Καλαμάτας. Eίναι χτισμένη στους πρόποδες του Ταϋγέτου, σε μία κατάφυτη από ελαιώνες περιοχή, και πίσω από δύο αμμουδερούς κολπίσκους. Με αξιόλογη τουριστική υποδομή, αποτελεί σήμερα το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά χωριό, όχι μόνο του δήμου Λεύκτρου, αλλά και ολόκληρου του νομού Μεσσηνίας.

 

Οι πρώτοι κάτοικοι της Στούπας προέρχονταν από το Λεύκρο, ένα μικρό χωριό, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση. Η πρώτη ονομασία του χωριού ήταν Ποταμός, από το ποτάμι που τη διέσχιζε. Στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Στούπα. Υπάρχουν δύο εκδοχές για τη σημερινή ονομασία του χωριού. Η πρώτη αναφέρει πως το όνομα οφείλεται στην αραβική λέξη στούπα, που σημαίνει παραλία ή γιαλός. Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή, η ονομασία προέρχεται από τα στουπιά, δηλαδή τις φυτικές ίνες του λιναριού, τα οποία μάζευαν οι ντόπιοι και τα έβαζαν μέσα στη θάλασσα για να μαλακώσουν, ώστε να τα επεξεργαστούν πιο εύκολα. Η ποικιλομορφία του τοπίου θα σας μαγέψει. Ο επιβλητικός Ταΰγετος, η παραδοσιακή μανιάτικη αρχιτεκτονική, τα λιμανάκια, οι γραφικές εκκλησίες, οι σπηλιές, τα παραδοσιακά χωριουδάκια με τα υπέροχα καλντερίμια και οι εκπληκτικές αμμώδεις παραλίες συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό που γοητεύει κάθε επισκέπτη.

Στη Στούπα μπορείτε να περιηγηθείτε στη γύρω περιοχή και να θαυμάσετε την αστείρευτη φύση. Στις υπέροχες παραλίες του χωριού μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα και να επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ.

Εδώ έζησαν ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Αλέξης Ζορμπάς. Δούλευαν στα εγκαταλελειμμένα σήμερα ορυχεία της Πραστοβάς στο Νέο Προάστιο, όπου και γνωρίστηκαν. Εδώ εμπνεύστηκε και έγραψε ο μεγάλος συγγραφέας το μοναδικό αριστούργημα «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά». Στην περιοχή βρέθηκαν ως φιλοξενούμενοι του Καζαντζάκη, ο Άγγελος Σικελιανός με τη γυναίκα του Εύα, η Μαρίκα Κοτοπούλη και η Κυβέλη.

 

Η Στούπα, συνδυάζοντας την ομορφιά της Μεσσηνιακής Μάνης με το εκπληκτικό φυσικό σκηνικό και τις υπέροχες παραλίες, προσφέρεται για ξεκούραστες οικογενειακές διακοπές. Επισκεφθείτε την και θαυμάστε ένα από τα πιο μαγικά ηλιοβασιλέματα του Μεσσηνιακού Κόλπου.

top